Advertentie
Advertentie

'Vlottende' verlofdag moet mogelijk zijn (Milquet-Cerexhe)

Voor minister van Werk Joëlle Milquet (cdH) en haar Brusselse collega en partijgenoot Benoît Cerexhe moet het mogelijk zijn een vlottende verlofdag te voorzien die door iedereen naar keuze kan worden opgenomen. Dat moet het mogelijk maken zo'n dag eventueel voor een religieus feest op te nemen. Milquet en Cerexhe zullen de Nationale Arbeidsraad vragen zich over de kwestie te buigen en voorstellen te formuleren.

Afgelopen weekend kwam vanuit de Vereniging voor Ontwikkeling en Emancipatie van Moslims het pleidooi voor een modulair systeem waarbij iedere werknemer vrij verlofdagen kan kiezen. Voorzitter Youssef Souissi wees er in dat verband op dat moslims aan hun wettelijk verlof moeten knabbelen om vrijaf te nemen tijdens het Offerfeest, terwijl ze op christelijke feestdagen verplicht moeten thuisblijven.

In een mededeling zeggen Milquet en Cerexhe maandag "van mening te zijn dat het mogelijk moet zijn om, zonder het totale aantal verlofdagen te wijzigen, een 'vlottende' verlofdag te voorzien die door iedereen naar keuze kan worden opgenomen, wat de kans biedt deze eventueel voor een religieus feest op te nemen". (KWO)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud