VN-klimaatconferentie Cancun: Groen! maakt Vlaanderen warm voor het klimaat

Groen! trekt de volgende dagen door Vlaanderen met een campagne die aandacht vraagt voor de klimaatverandering. Aanleiding is de nakende VN-klimaatconferentie in het Mexicaanse Cancun. Op die bijeenkomst moeten nieuwe afspraken gemaakt worden om de verdere opwarming van de aarde tegen te gaan. Groen! wil de Vlamingen wijzen op het belang van de VN-top en van de noodzaak aan ambitieuze klimaatmaatregelen.

Groen!-Kamerlid Kristof Calvo, die zelf aan de top zal deelnemen, schuimt de komende dagen markten en pleinen in Vlaanderen af met een klimaatmagazine en een Cancun-klimaatmobiel. "Na de teleurstelling van de vorige klimaattop in Kopenhagen is het echt nodig om de straat op te trekken en mensen te tonen dat ook zij een steentje kunnen bijdragen door overheden aan te sporen eindelijk werk te maken van een ambitieus klimaatbeleid", zegt hij.

Ons eigen land kan alvast meer doen, zegt Groen!. De partij heeft zelf een eigen tienpuntenplan uitgewerkt. Dat pleit onder meer voor een tweede windmolenzone in de Noordzee, een nationaal plan voor groene jobs, een sociaal energiefonds dat mensen met lage inkomens helpt om energiebesparende maatregelen te financieren, investeringen in meer en beter openbaar vervoer en een groene fiscaliteit. Gewesten die de klimaatdoelstellingen halen, moeten daarvoor beloond worden, vinden de groenen.

(VIM)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud