Advertentie

Voedselagentschap geeft 62 procent pitazaken ongunstig advies

Het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) heeft in de eerste helft van dit jaar 178 pitazaken gecontroleerd, waarvan er 62,9 procent een ongunstig advies kregen. De situatie is licht verbeterd in vergelijking met 2010 en 2011 toen 67,6 en 72,4 procent een ongunstig advies kregen. Dat blijkt uit het antwoord van minister van Middenstand Sabine Laruelle op een schriftelijke vraag van Peter Logghe (Vlaams Belang).

De meeste problemen in de eerste helft van 2012 werden vastgesteld in het Waals Gewest (65,5 procent ongunstig advies) gevolgd door Vlaanderen (62,1 procent) en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest (50 procent). In Brussel werden wel slechts vier zaken gecontroleerd.

Er werden in totaal 67 boetes opgelegd en 17 pv's opgesteld. In 2011 (volledig jaar) was dat respectievelijk 97 en 38. Geen enkele vergunning werd ingetrokken. De vastgestelde inbreuken blijven grotendeels dezelfde. Ofwel gebeurt het ontdooien niet onder gepaste omstandigheden, ofwel wordt de temperaturen van gekoelde levensmiddelen en de koudeketen niet gerespecteerd of de oppervlakken die in contact komen met levensmiddelen - met inbegrip van uitrusting en apparatuur - zijn niet schoon. (KAV)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud