Voka: Muyters wordt vervangen door duo Leyman-Libeer

Werkgeversfederatie Voka heeft vrijdag haar nieuwe gedelegeerd bestuurder, Peter Leyman, en algemeen directeur, Jo Libeer, voorgesteld. Beiden vervangen Philippe Muyters die recentelijk Vlaams minister van Begroting werd.

Leyman (47) wordt de man die de belangen van Voka naar de buitenwereld zal behartigen. Hij staat in voor de contacten met politiek en vakbonden. Hij zal ook in de sociale overlegorganen zetelen. Wat zijn prioriteiten zijn als gedelegeerd bestuurder is nog geen uitgemaakte zaak. De economische crisis wordt in elk geval als een zware uitdaging beschouwd. "Ik heb de indruk dat de paniek van eind vorig jaar intussen is weggeëbd, maar de stabilisatie staat nog op een erg laag niveau. Ik vrees ook nog een impact van de crisis op de tewerkstelling."

Jo Libeer (54) wordt de man die Voka intern zal aansturen, zoals de samenwerking met de kamers van koophandel. Libeer is een oudgediende, want hij werkt al 25 jaar bij de handelskamer in Kortrijk. Sinds 2002 is hij gedelegeerd bestuurder van Voka West-Vlaanderen. "Ons enige doel is ondernemen beter te maken", zei hij. (MPE)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud