Voka positief over hervorming hoger onderwijs

Voka is positief over de hervorming van het hoger onderwijs die werd goedgekeurd door het Vlaams parlement. Het Vlaams Netwerk van Ondernemingen is vooral enthousiast over de versoepeling van de taalregeling die het decreet voorziet, zegt de organisatie in een reactie.

De nieuwe taalregeling die donderdag werd goedgekeurd moet meer ruimte creëren voor anderstalige opleidingsonderdelen in de bacheloropleidingen en het mogelijk maken in de toekomst bijkomend anderstalige opleidingen aan te bieden.

Zeer belangrijk voor onze ondernemingen, zegt Voka. In de internationale omgeving waarin zij opereren is een doorgedreven talenkennis vaak cruciaal. Wanneer studenten tijdens hun opleiding meer ondergedompeld worden in vreemde talen door vakken in die talen te doceren, dan plukken de ondernemingen die deze studenten aanwerven, daar ontegensprekelijk de vruchten van."

De versoepeling heeft volgens Voka ook het voordeel dat op die manier meer kan worden ingezet op internationalisering. "We moeten dankzij het doceren in andere talen meer buitenlandse studenten aantrekken en samenwerkingsverbanden opzetten met buitenlandse onderwijsinstellingen." (OSN)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud