Volgende week praktijktesten trajectcontrole op E17

Volgende week zullen praktijktesten gehouden worden met de installatie voor trajectcontrole op het viaduct van de E17 in Gentbrugge. Dat heeft Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Hilde Crevits donderdag gezegd in de commissie Mobiliteit van het Vlaams Parlement.

De problemen rond de trajectcontrole op de E17 slepen al langer aan: de installatie is er al twee jaar maar kan nog niet gebruikt worden om snelheidsovertredingen vast te stellen. Technisch is de installatie in orde, maar het probleem schuilt bij de aanslepende homolegering van het toestel. Vorige week nog raakte bekend dat op weekdagen tussen 3.000 en 4.000 bestuurders te snel rijden op het viaduct. Het Agentschap Wegen en Verkeer bekwam dat resultaat tijdens tests met de bewuste trajectcamera's.

Minister Crevits hoopt op "licht aan het einde van de tunnel". Op 13 oktober (met 20 oktober als reservestartdatum) is een praktijktest ingepland op het viaduct van Gentbrugge. Die functionele testen kunnen lopen tot 21 oktober. Op 20 oktober zou de dienst metrologie, de federale administratie die instaat voor de homologering, de site bezoeken. Op 10 november wordt het eindrapport van het Nederlandse meetinstituut NMI bestemd voor de dienst metrologie verwacht. NMI staat in voor de tests van de installatie.

Eens de modelgoedkeuring rond zou zijn, zal die ook gelden voor nieuwe gelijkaardige installaties, aldus Crevits. Elke afzonderlijke installatie moet altijd wel geijkt worden. (ROJ)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud