"Volledige kostprijs Oosterweelverbinding meer dan 3 miljard"

Volgens stRaten-generaal­ is de kostprijs van de Oosterweelverbinding niet te beperken tot de 2,52 miljard euro waar de Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel (BAM) het over heeft. Het Antwerpse actiecomité tegen de Oosterweelverbinding/Lange Wapper argumenteert dat ook de verwante kosten moet meegeteld worden, wat het totaalplaatje toch op meer dan 3 miljard euro brengt.

De 2,5 miljard verwijst naar de loutere kostprijs voor het optrekken van de Oosterweelverbinding. Daarover lijken de BAM en stRaten-generaal het eens. Maar dan zegt de BAM dat het andere halve miljard terug te brengen is tot andere Masterplan-projecten en dus geen kost van de Oosterweelverbinding is, terwijl stRaten-generaal meent van wel.

Het gaat onder meer over groenprojecten en aansluiting op andere wegen, maar ook verzekering en grondaankoop. Uitgaven die er niet zouden zijn zonder de Oosterweelverbinding, argumenteert stRaten-generaal. "Wie kosten inherent verbonden aan de Oosterweelverbinding niet tot de kosten van het bouwproject rekent, bedriegt behalve zichzelf ook en vooral de publieke opinie", klinkt het.

"Deze kosten worden immers gedragen door de BAM, die werkt met overheidsmiddelen, en door de toekomstige gebruiker van de Oosterweelverbinding, via tolheffing." (TIP)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud