Vooral jongeren doen beroep op Online Zelfmoordlijn

Vooral jongeren doen beroep op de Online zelfmoordlijn. Dat blijkt uit cijfers die het Centrum ter Preventie van Zelfdoding (CPZ) donderdag voorstelde op een persconferentie. Opvallend is ook dat jongeren nauwelijks met hun omgeving spreken over zelfdoding. CPZ lanceert daarom een campagne rond de Online Zelfmoordlijn.

De Zelfmoordlijn Online kreeg drie keer meer oproepen, sinds de hulpverlening werd uitgebreid van twee naar vijf avonden per week. Concreet gaat het om 357 online hulpverleningsgesprekken tussen juli en half november 2008. Ter vergelijking: in dezelfde periode vorig jaar waren er dat 133. Een gesprek duurt gemiddeld een uur en opvallend is dat bijna de helft van de oproepers jonger is dan 18.

Andere opmerkelijke conclusie van het CPZ is dat de oproepers nauwelijks met hun omgeving spreken over hun zelfdodingsgedachte. Daarom lanceert het centrum een nieuwe promotiecampagne voor de Zelfmoordlijn online. Boodschap is: "Praten in omgeving over zelfdodingsgedachte is niet makkelijk. Nu kun je er ook over schrijven, bij de Zelfmoordlijn online".

Voor meer info: www.zelfmoordlijn.be. (TIP)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud