Voorstel om F1 vier jaar langer in Spa-Francorchamps te houden

Burggraaf Etienne Davignon en de bestuurders van Spa Grand Prix hebben F1-baas Bernie Ecclestone voorgesteld om het contract voor een jaarlijkse F1-race in Spa-Francorchamps met vier jaar te verlengen. Dat schrijft L'Echo zaterdag.

Het huidige contract loopt af na de editie 2012 van de Belgische F1-Grote Prijs. Via verschillende ingrepen zou het jaarlijkse tekort meer dan gehalveerd kunnen worden, tot 2 miljoen euro. De organisatoren stellen onder meer voor het bedrag van de rechten, dat ze aan Ecclestone moeten betalen, te verminderen van 17 naar 15 miljoen euro.

Er wordt gehoopt op een akkoord tegen eind augustus of begin september, wanneer de GP 2012 plaatsvindt in Francorchamps.

Het idee van een beurtrol met Frankrijk, waarbij er dus maar om de twee jaar een F1-wedstrijd zou zijn in Spa-Francorchamps, is afgevoerd sinds Fran├žois Hollande is verkozen tot Frans president, aldus de krant.

Voor de editie 2012 van de Belgische GP zijn op dit moment bijna een vijfde meer tickets verkocht dan op hetzelfde moment in 2011. (CYA)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud