Voorwaardelijke celstraffen voor ontvoerders Belgisch meisje

De rechtbank van het Duitse Meiningen heeft vrijdag twee detectives elk een voorwaardelijke celstraf van anderhalf jaar gegeven in verband met de ontvoering van een Belgisch kindje, zo hebben Duitse media gemeld. De twee moeten elk 3.000 euro betalen aan een hulpinstelling voor kinderen.

Tijdens de kerstvakantie van 2004 stuurde de toenmalige Filipijnse vriendin van F.I. uit Gent de politie op hem af. De vrouw, die bij een vriendin in Duitsland verbleef, had aan de politie verklaard dat de man haar dochtertje sloeg en dat het kind niet veilig was bij hem.

De Gentenaar zag zijn dochter niet meer terug. Na een procedureslag kende de Dendermondse rechtbank het hoederecht aan hem toe. Volgens het Belgische gerecht was er sprake van kinderontvoering, maar een Duitse rechter vond dat het meisje niet terug naar België moest.

Uiteindelijk huurde F.I. twee Duitse privédetectives in. Zij slaagden erin het kindje, dat nu zes jaar is, terug te vinden in het Duitse Sonneberg in de deelstaat Thüringen. In juni 2007 werd het meisje daar van straat geplukt en naar België gebracht.

(MPE)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud