Voorzitter Kansspelcommissie vraagt justitieminister Turtelboom om audit

Etienne Marique, voorzitter van de Kansspelcommissie en raadsheer bij het hof van beroep in Brussel, vraagt minister van Justitie Annemie Turtelboom (Open Vld) om een interne audit om eventuele onregelmatigheden op te sporen, en dit zowel op administratief, politiek als sociaal vlak. Marique maakte zijn vraag om een audit maandagnamiddag bekend in een persbericht.

De audit moet gebeuren door "een onafhankelijk bureau en betreft de totaliteit van de behandeling van het dossier 'Belspelen' door de Kansspelcommissie en alle andere betrokken partijen", aldus Marique.

Met zijn pleidooi voor een audit wil hij naar eigen zeggen voor eens en voor altijd een einde stellen aan de heisa die ontstond naar aanleiding van de tv-uitzending van 'Basta' op 17 januari 2011. "Na die uitzending stond de integriteit van de Kansspelcommissie danig ter discussie, en hoezeer de commissie ook transparant communiceerde, toch werd elk argument door de publieke opinie afgeschoten en werd het pleidooi van de Neveneffecten zonder meer voor waar aangenomen."

Hoewel er momenteel al een gerechtelijk onderzoek loopt naar het eerlijke verloop van de belspelen en eventuele strafrechtelijke inbreuken - een onderzoek waarvoor de Kansspelcommissie haar volledige medewerking heeft gegeven en waarin de commissie het volste vertrouwen heeft -, acht Marique een "bijkomende en uitgebreidere audit nodig om volledige duidelijkheid te scheppen." (KAV)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud