Vrijspraak voor kredietkaartenfraude

Het hof van beroep in Antwerpen heeft voormalig stadssecretaris Fred Nolf en adjunct-stadssecretaris Freddy Vandekerckhove woensdag vrijgesproken in de zaak rond de kredietkaartenfraude. Nolf en zijn kabinetschef Nadia Andries werden ook vrijgesproken voor gesjoemel met de zogeheten premandaten: restaurantkosten die op voorhand werden uitbetaald.

Het hof vond het wel bewezen dat Fred Nolf privéaankopen deed met geld van de stedelijke vzw Soma en gaf hem daarvoor vijf maanden cel met uitstel en 2.500 euro boete met uitstel. In eerste aanleg had hij vorig jaar nog twee jaar effectief gekregen, 5.000 euro boete en werd hij voor tien jaar uit zijn rechten ontzet.

Freddy Vandekerckhove had een televisietoestel mee naar huis genomen dat met geld van de vzw Telepolis betaald werd en kreeg daarvoor een opschorting. Hij had vorig jaar nog zes maanden met uitstel en 2.500 euro boete gekregen.

Ook wat betreft Eddy Den Hondt, de voormalige directeur van de Antwerpse politieschool Potva, vond het hof het aangetoond dat hij gesjoemeld had met geld van de Potva. Hij kreeg een jaar met uitstel en 3.500 euro boete met uitstel.

Aannemer Etienne O. tot slot kreeg zeven maanden met uitstel en 4.500 euro boete met uitstel. (TIP)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud