VRT-directie wil 279 afvloeiingen, geen naakte ontslagen

Bij de VRT moeten tegen het eind van het jaar 279 mensen afvloeien. Dat heeft de directie voorgesteld aan de raad van bestuur, zo werd dinsdagavond meegedeeld op een persconferentie. Er zou echter geen sprake zijn van naakte ontslagen.

Voorts voorziet het besparingsplan van de directie dat er gesnoeid wordt in het programma-aanbod.

De VRT-directie maakte op een persconferentie duidelijk dat ze er alles aan wil doen om deze afvloeiingen door te voeren op een sociaal verantwoorde manier, onder meer op basis van de vrijwillige vermindering van de tewerkstelling. De openbare omroep zal volgens de directie ook moeten snijden in zijn programmatie. Zo zouden de werkingsmiddelen voor de meeste programma's dalen met tien procent, die voor het nieuws met vijf procent. Ook zou de VRT een aantal lopende sportcontracten niet meer vernieuwen. Het onlineaanbod zou niet verder worden uitgebouwd en er zou minder Vlaamse fictie te zien zijn.

De geplande besparingen hebben ook gevolgen voor de externe productiehuizen. Zij zouden de bestedingen van de VRT met maximaal een kwart zien teruglopen.

De VRT-directie zal de bonden dinsdag inlichten over het plan en volgende maandag volgt ook een onderhoud tussen een delegatie van de raad van bestuur en de vakbonden. Op 30 maart zal de raad van bestuur een beslissing nemen. (TIP)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud