VRT doekt Radio Donna op

De VRT gaat Radio Donna opdoeken. Dat meldt de VRT-radio donderdag. Het nieuws stond eerder al op de site van De Standaard en staat donderdag ook in de Corelio-kranten.

De vele Donna-medewerkers worden vandaag op de hoogte gebracht van de plannen om Radio Donna op te doeken en te vervangen door een nieuwe hitzender. Maandag legt gedelegeerd bestuurder Dirk Wauters het radioproject voor aan de raad van bestuur.

Een blauwdruk voor het nieuwe station is er nog niet, wel een "goed uitgewerkt denkspoor". De naam van het nieuwe station is nog niet bekend, de startdatum evenmin, maar de doelgroep blijft de 15- tot 44-jarigen. En het creatieve brein achter de nieuwe zender wordt Peter Van de Veire.

De dagen van Radio Donna zijn dus geteld. De hitzender werd met succes gelanceerd in 1992. Het radiostation was een schot in de roos en groeide uit tot de grootste zender van Vlaanderen en een belangrijke bron van inkomsten van de VRT.

Maar toen Q-Music en 4FM tien jaar later van start gingen, bleek de hitzender van de VRT toch niet meer zo jong en hip te zijn en vanaf toen kreeg Donna rake klappen. (TIP)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud