VRT Nieuwsdienst verdedigt Panoramareportage

De VRT Nieuwsdienst heeft correct werk geleverd bij het selecteren van beelden voor de Panoramareportage 'De gestoorde procedure', rond het overlijden van Jonathan Jacob in een Mortselse politiecel. Dat zegt hun algemeen hoofdredacteur Luc Rademakers vrijdag aan Belga, nadat het BBT (Bijzonder Bijstandsteam) van de Antwerpse lokale politie zou verklaard hebben dat de kijker een "gekleurde versie" van de feiten te zien had gekregen. De VRT zal zich verder ook beroepen op het bronnengeheim wat betreft de oorsprong van de vertoonde camerabeelden.

"Als VRT Nieuwsdienst hebben wij in ieder geval correct werk geleverd", zegt Rademakers. "We hebben de bewuste tape ontvangen en in onze reportage gemonteerd. De beelden zijn wat ze zijn."

Het BBT diende een klacht in tegen onbekenden omdat het wil dat het gerecht achterhaalt hoe de camerabeelden van de laatste uren van Jonathan Jacob in de politiecel bij de VRT zijn terechtgekomen. "Het gerecht moet uiteraard zijn werk doen", zegt Rademakers daarover, "maar wat ons betreft blijft het bronnengeheim gelden".

De Panorama-reportage vertelde het relaas van hoe de 26-jarige Jonathan Jacob drie jaar geleden onder invloed van amfetamines werd opgepakt, vervolgens door een psychiatrisch centrum geweigerd werd vanwege agressief gedrag en uiteindelijk in een Mortselse politiecel terechtkwam. Daar overmeesterde het opgeroepen BBT hem, zodat hij een kalmerende spuit zou kunnen krijgen. Jacob overleed echter even later. De kamer van inbeschuldigingstelling moet nog beslissen wie in deze zaak voor de rechtbank moet verschijnen. (Belga)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud