VRT-onkostennota's Bettina Geysen op partijbestuur Vl.Pro

Het partijbestuur van VlaamseProgressieven (Vl.Pro) komt donderdagmorgen bijeen over de omstreden onkostennota's van de vroegere VRT-top, waartoe ook partijvoorzitster en voormalig VRT-directeur Bettina Geysen behoort.

Na een rapport van het Rekenhof over onkosten bij de VRT doken in de media berichten op over de hoge hotel- en restaurantonkosten die de vroegere VRT-top - Tony Mary, Aimé Van Hecke en Bettina Geysen - maakten. De mediacommissie in het Vlaams parlement bespreekt de zaak volgende week donderdag. CD&V-mediaspecialist Carl Decaluwé is alvast scherp en spreekt van normvervaging. "Juridisch mag dan wel alles in orde zijn, het Rekenhof heeft immers vastgesteld dat er geen duidelijke regels waren voor onkosten, maar dit is complete normvervaging", zegt hij. "En de VRT heeft dan nog een eigen goed bedrijfsrestaurant", merkt hij op.

Bettina Geysen, voormalig directeur van de VRT en partner van Aimé Van Hecke, is nu voorzitster van de partij Vl.Pro. Binnen de partij zijn er mensen die zich vragen stellen over de onkostennota's. Op vraag van de fractie in het Vlaams parlement komt het partijbestuur donderdagmorgen bijeen. (TIP)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud