VS2008: Leterme feliciteert Obama

Belgisch premier Yves Leterme heeft woensdagmorgen de Democratische senator Barack Obama "van harte" gefeliciteerd met zijn overwinning in de Amerikaanse presidentsverkiezingen, zo blijkt uit een door zijn woordvoerder verstuurde e-mail.

"Ik stuur u mijn hartelijkste gelukwensen voor uw overwinning in de presidentsverkiezingen", liet Leterme weten aan Obama.

"Onze beide landen en bevolkingen onderhouden een warme vriendschap, gestoeld op gemeenschappelijke waarden en een duurzaam gevoel van solidariteit.

Uw verkiezing tot 44ste president van de VS valt samen met een tijd waarin de verwachtingen van de mensen ten opzichte van hun politieke leiders hoog zijn. Er staan veel uitdagingen te wachten, in het bijzonder de financiële crisis en de vertraging in de economische groei, de klimaatsverandering, de nood om de sociale samenhang te bewaren, en tenslotte de uitdagingen op het gebied van vrede en veiligheid.

"Ik zie ernaar uit nauw met u samen te werken om samen oplossingen te vinden voor deze uitdagingen", aldus federaal premier Yves Leterme. (TIP)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud