VUB huldigt gepensioneerde babyboomgeneratie

Op de nieuwjaarszitting van de Vrije Universiteit Brussel werden onder meer zes gerenommeerde professoren gehuldigd, tezamen met vele andere personeelsleden.

Stedenkenner Eric Corijn, vruchtbaarheidsspecialist en "vader van 45.000 kinderen" Paul Devroey, socioloog Mark Elchardus, immunoloog Benjamin Van Camp, econoom Jef Vuchelen en moleculair bioloog Lode Wyns komen allemaal voort uit de grote naoorlogse geboortegolf. Ook heel wat andere personeelsleden die de universiteit dit jaar uitzwaait, behoren tot de babyboomgeneratie.

Professor Lode Wyns heeft als babyboomer de eerste dagen van de VUB meegemaakt. "Wij waren een verwende generatie", zegt Wyns. "Er was heel veel mogelijk. De huidige studentengeneratie heeft het veel moeilijker dan wij het hadden." Naar eigen zeggen zal Wyns niet in een zwart gat vallen nu hij met pensioen gaat. "Het zal eerder een keuzeprobleem worden, ik wil nog zo veel doen." aldus de moleculair bioloog.

Tijdens de nieuwjaarszitting werden naast degenen die afscheid nemen ook de personeelsleden gehuldigd die 20, 30 en 40 jaar aan de universiteit werken. Herman Van Veen zorgde voor de muzikale noot. Hij ontving in 2009 nog een eredoctoraat van de VUB. (MVL)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud