Vzw Velt wint Prijs voor het Vrijwilligerswerk 2010

Het project Bewegingscoaches van de vzw Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren (Velt) heeft de Prijs voor het Vrijwilligerswerk 2010 gewonnen. Samen met de vrijwilligers van 9 andere verenigingen en projecten werden zij woensdagavond door de Verenigde Verenigingen en de Vlaamse Gemeenschap in de bloemetjes gezet.

De vrijwilligers van Velt vzw ontvingen een ter plaatse geschilderd kunstwerk en een cheque van 2.500 euro. "De laureaat speelt goed in op de maatschappijtrends en gebruikt een methodiek met veel groeipotentieel", aldus de jury van de Prijs voor het Vrijwilligerswerk.

In hun zoektocht naar voortdurende vernieuwing en verandering, zochten de vrijwilligers van Velt naar ideeën om ook de nieuwste generaties eco-activisten bij de werking te betrekken. "De oplossing lag in hun eigen vrijwilligerswerking. Vrijwilligers worden opgeleid tot 'coaches' die in wijken en gemeenten de brug slaan tussen het jong eco-activisme en de afdelingen", aldus de Vereniging.

Dat de vrijwilligers ook nieuwe doelgroepen aanspreken en aansluiting zoeken met nieuwe vormen van engagement, geeft het project volgens de organisatoren op macro-niveau een grote maatschappelijke meerwaarde. "De vrijwilligerswerking is innoverend en inspirerend voor andere verenigingen en groepen. Redenen genoeg waarom de juryleden unaniem de Bewegingscoaches als laureaat voor de Prijs voor het Vrijwilligerswerk verkozen", luidt het.

(BOJ)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud