Waals minister Paul Furlan wil capaciteit voor naturisten opkrikken

Een werkgroep gaat zich buigen over de promotie van het naturistentoerisme in Wallonië via een publiek-private samenwerking. Dat heeft Waals minister van Toerisme Paul Furlan vrijdag aangekondigd. De werkgroep moet domeinen afbakenen die voor naturisme in aanmerking komen en op zoek gaan naar private investeerders.

Terwijl het naturistentoerisme in andere Europese landen bloeit, zijn er in Wallonië maar weinig voorzieningen voor dat soort toerisme, merkt Furlan op. Hij wil de kwestie "zonder taboes of puritanisme" aanpakken. En terwijl er bijvoorbeeld in de Vlaamse rand rond Brussel naturistencentra liggen met afzonderlijke ruimtes voor wie in zijn nakie wil rondlopen, is er aan Waalse kant enkel in Spa een "niet-textielruimte" voorzien in het saunagedeelte.

Volgens Furlan bestaat er wel degelijk een vraag. De site van l'Eau d'Heure, op de grens tussen Henegouwen en Namen, beschikt over een oppervlakte van 1.800 hectare waarvan, in het kader van een pilootproject, een deel aan naturisme zou kunnen worden gewijd. (EYI)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud