Advertentie

Wachten op nieuwe consultaties na ontslag regering

Maandagvoormiddag lijkt het erg rustig te blijven op het politieke front. Bij de Vlaamse meerderheidspartijen CD&V en Open Vld zijn geen vergaderingen van het partijbestuur, -bureau of enig ander partijorgaan gepland. Ook het paleis kon of wilde nog geen informatie geven over mogelijke consultaties.

Nadat premier Yves Leterme vrijdagavond het ontslag van zijn regering aan de koning aanbood, raadpleegde het staatshoofd vrijdag nog de voorzitters van de vijf meerderheidspartijen. Zaterdag sprak hij met ontslagnemend minister van Justitie en vicepremier Jo Vandeurzen en de voorzitters van Kamer en Senaat. Zondag was CD&V-voorzitster Marianne Thyssen de enige politica die haar opwachting maakte op kasteel Belvédère. Het gesprek duurde tot 23.30 uur.

Nadat Leterme zondag liet verstaan dat hij geen kandidaat is om toe te treden tot de volgende regering, noch als premier, noch als minister, doken verschillende namen op als zijn opvolger. Jean-Luc Dehaene werd daarbij het nadrukkelijkst genoemd, naast Kamer-voorzitter Herman Van Rompuy en partijvoorzitster Thyssen. Veel te voorbarig, luidde het commentaar van de CD&V-woordvoerder. (SIJ)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud