Advertentie

Wandelaarster ernstig verwond door hond in Antwerpen

Aan de hondenweide nabij de Antwerpse Vogelzanglaan heeft een 45-jarige vrouw deze middag ernstige verwondingen opgelopen toen ze werd aangevallen door een loslopende hond. Dat zegt de lokale politie van Antwerpen. De eigenares van de hond zou eerst beloofd hebben om hulp te gaan halen, maar verdween vervolgens spoorloos met haar huisdier. De politie is een onderzoek gestart.

Het slachtoffer wilde met haar eigen hond omstreeks 13 uur een hondenloopzone - waar de honden vrij mogen lopen - betreden. Toen ze het poortje van de zone opende, werd ze echter aangevallen. Een agressieve hond beet de vrouw tweemaal erg diep in de bil en bovenarm. Het zou gaan om een witte Amerikaanse Staffordshire terriër of kortweg amstaff. De hond van het slachtoffer bleef ongedeerd.

Toen de eigenares samen met twee vrienden meteen na het voorval kwamen aangelopen, erkende ze schijnbaar haar verantwoordelijkheid en verklaarde ze dat ze hulp zou halen voor het slachtoffer. Het drietal keerde echter niet meer terug. Een voorbijganger kon wat later alsnog politie en hulpdiensten op de hoogte brengen. De 45-jarige vrouw werd overgebracht naar het ziekenhuis, ze verkeert niet in levensgevaar. (MVL)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud