Wateroverlast - Hevige regenval zorgt voor problemen ten zuiden van Antwerpen

In de regio tussen Antwerpen en Mechelen hebben hevige regenbuien tijdens de nacht van donderdag op vrijdag voor heel wat wateroverlast gezorgd. De brandweer van Antwerpen kreeg al ruim 120 oproepen voor verstopte rioolputjes en enkele ondergelopen kelders en straten, voornamelijk in het stadscentrum en ten zuiden daarvan, in Wilrijk en Hoboken. In Lier moest de brandweer even water helpen wegpompen op de spoeddienst van het Heilig-Hartziekenhuis.

Nog in Lier, waar in totaal een tiental oproepen voor wateroverlast binnenkwamen, kreeg een woning op de Veemarkt door de regenval heel wat water binnen via het dak. Voorts ontving ook de brandweer van Boom een tiental meldingen, daar zouden de problemen zich voornamelijk in de wijk Krekelenberg situeren. Ook de brandweer Puurs is daar bijstand gaan verlenen.

De Mechelse brandweer werd vrijdagochtend dan weer naar Sint-Katelijne-Waver geroepen, ook daar zouden de problemen zich echter beperken tot enkele ondergelopen kelders en straten. Ook in Lint en Duffel kwamen een tiental soortgelijke meldingen binnen. (Belga)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud