Weer is opnieuw op en top Belgisch

Na de uitzonderlijk zachte nazomer is het weer ondertussen hervallen in een oude Belgische gewoonte: regen of buien.

Donderdagmiddag blijft het over de Ardennen nog enige tijd regenachtig. Elders is er een afwisseling van wolken, enkele opklaringen en mogelijk een plaatselijke bui. Er staat een matige tot vrij krachtige, aan zee een krachtige, westenwind met rukwinden. De maxima schommelen tussen 13 en 17 graden.

Donderdagavond en -nacht komen in het westen enkele buien voor, mogelijk met onweer. In het binnenland is het overwegend droog. Pas na middernacht neemt ook hier de buienkans toe. Er waait een matige tot vrij krachtige, aan zee een krachtige tot harde, westenwind met rukwinden. De minima schommelen tussen 4 graden in de Ardennen en 6 tot 10 graden elders.

Vrijdag is het wisselend bewolkt met een aantal buien, mogelijk met onweer. Er staat een matige tot vrij krachtige, aan zee een krachtige, guur aanvoelende noordwestenwind. Maxima van 9 tot 14 graden.

Zaterdag neemt de bewolking toe, later gevolgd door regen vanuit het westen. Van zondag tot en met woensdag is er in het algemeen veel bewolking met van tijd tot tijd regen. De maxima gaan zaterdag niet boven 14 graden.

Vooral begin volgende week staat er vrij veel wind. (JDE)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud