Weerbericht - Forse wind houdt temperatuur aan zee onder 15 graden

Zaterdagnamiddag schijnt de zon, maar in het binnenland ontstaan er ook stapelwolken. Vooral over het zuidoosten en het oosten kunnen er een paar tot een regen- of onweersbui uitgroeien. Er waait een matige noordoostenwind. De maxima variëren van 22 tot 26 graden, maar aan zee, waar een vrij krachtige noordenwind staat, wordt het niet veel warmer dan 14 graden.

Zaterdagavond maakt het oosten nog tijdelijk kans op een regen- of onweersbui. Elders schijnt de zon volop. In de nacht van zaterdag op zondag is het helder tot licht bewolkt. Tegen het eind van de nacht dringen lage Noordzeewolken door tot de kust en het noorden van het land. De minima schommelen tussen 9 en 12 graden.

Zondag is het opnieuw zonnig, maar tijdens de ochtenduren hangt er aan zee en over het noordwesten tijdelijk lage bewolking. Ten zuiden van Samber en Maas kan later een regen- of onweersbui ontstaan. Er waait een zwakke tot matige noordenwind. De maxima gaan van 17 tot 22 graden. De vrij krachtige wind zorgt ervoor dat het aan zee ook zondag nauwelijks warmer wordt dan 14 graden.

Begin volgende week wordt droog weer verwacht met flinke zonnige perioden. De maxima gaan maandag van 14 graden aan zee tot 20 graden in de Kempen. Dinsdag wordt het enkele graden warmer (18-24 graden). Woensdag en donderdag is een bui mogelijk, maar nadien lijkt de atmosfeer snel weer te stabiliseren, bij maxima van 18 tot 23 graden. (Belga)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud