Advertentie

Weersverwachting tot maandagnacht

Zondagavond en -nacht is het betrokken. In de noordoostelijke helft van het land kan soms wat regen vallen. Aan het eind van de nacht maakt ook de rest van België kans op wat motregen. De minima gaan van 5 tot 9 graden.

Maandagochtend is het somber met soms lichte motregen. In de loop van de dag zijn voornamelijk over de noordwestelijke helft van het land enkele opklaringen mogelijk. De noordwestenwind waait matig, aan zee vrij krachtig. Later op de dag minder wind. De maxima bedragen 7 tot 11 graden.

Maandag zijn we overigens toe aan de laatste zachtste dag van het jaar. Vanaf tweede kerst tot voorbij oud en nieuw vriest het iedere nacht. Bovendien komt de temperatuur overdag maar net boven het vriespunt uit. De op til zijnde vorstinval hangt samen met een blokkade in de atmosfeer. Hogedruk bevindt zich tot maandagavond boven Frankrijk.

Dinsdag en woensdag is het somber met in de nacht en ochtend op vele plaatsen mist. De middagtemperatuur schommelt rond 7 graden. Vanaf kerstdag stroomt bij een naar noordoost ruimende wind koudere lucht het land binnen. Het blijft droog maar in de nacht gaat het licht vriezen. Op tweede kerst (vrijdag) wordt het overdag niet warmer dan 2 graden.

Van zaterdag 27 tot en met dinsdag 30 december krijgen we koud en overwegend droog winterweer met zonnige perioden. In de nacht en ochtend lichte tot matige vorst. De middagtemperatuur ligt rond of iets boven het vriespunt. (SVR)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud