Advertentie
Advertentie

Weersverwachting tot zondagnacht

Wolkenvelden worden zaterdagmiddag afgewisseld door opklaringen. Alleen ten zuiden van Samber en Maas blijft het betrokken. Verspreid vallen enkele buien. Er staat een zwakke tot matige, aan zee soms een vrij krachtige noordwestenwind. De maxima schommelen rond 2 graden op de Hoge Venen en rond 8 graden elders.

Zaterdagavond en -nacht is het wisselend bewolkt en tijdelijk vallen er nog enkele buien, in Hoog-Belgie met een winters karakter. De minimumtemperatuur varieert tussen het vriespunt en plus 3 graden in het binnenland. Vlak aan zee blijft het iets zachter. Plaatselijk kan nevel of mist ontstaan.

Zondag na het optrekken van het ochtendgrijs is het rustig en droog met zonnige perioden. Ten zuiden van Samber en Maas blijven wolken het weerbeeld domineren. De wind waait zwak, eerst uit het noordwesten, later krimpend naar het zuidwesten. De maxima bedragen 3 graden in Hoog-Belgie en ongeveer 8 graden in Laag- en Midden-België. Zondagavond- en -nacht kan op vele plaatsen mist ontstaan.

Maandag blijft het droog met wolkenvelden afgewisseld door enkele opklaringen. Dinsdag is het zwaarbewolkt met af en toe regen en sneeuw in de Ardennen. Woensdag en donderdag blijft het meestal bewolkt met een enkele bui. De middagtemperatuur schommelt rond 4 graden. 's Nachts flirt het kwik met het vriespunt. (SVR)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud