Weersverwachting tot zondagnacht

Het is zaterdagmiddag overwegend zwaarbewolkt en er valt af en toe lichte regen of motregen. Er waait een matige, aan zee een vrij krachtige wind uit westelijke richtingen. De maxima gaan van 8 graden in Hoog-België tot 11 graden in Laag- en Midden-België.

Zaterdagavond en -nacht blijft het betrokken en vooral in het midden en oosten regent het nog af en toe. Later zaterdagnacht wordt het overal droog, maar het blijft bewolkt. De minima schommelen rond de 5 graden in de Ardennen en rond zowat 8 graden elders.

Zondag is het nog steeds bewolkt en vooral in het oosten kan er van tijd tot tijd wat lichte regen vallen. De west-zuidwestenwind is matig, aan zee vrij krachtig. De maxima bedragen 7 graden in Hoog-Belgie en 11 graden in Laag- en Midden-België.

Van maandag tot en met donderdag blijft het meestal droog met wolkenvelden, maar ook met opklaringen. De middagtemperatuur daalt van gemiddeld 11 graden maandag naar 5 graden op donderdag (kerstdag).

Van vrijdag 26 tot en met maandag 29 december krijgen we koud winterweer met in de nacht lichte tot matige vorst. De temperatuur overdag ligt rond of net boven het vriespunt. (SVR)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud