Weersverwachting voor dinsdag

Maandagmiddag is er af en toe zon en blijft het op de meeste plaatsen droog. Er waait een zwakke wind uit richtingen tussen oost en zuidoost. De maxima liggen rond het vriespunt in de hoge Ardennen en op zowat 5 graden elders.

Maandagavond en -nacht is het eerst droog met tijdelijk opklaringen. Later neemt de bewolking toe en tegen het eind van de nacht valt de eerste neerslag in het grensgebied met Frankrijk. De minimumtemperatuur bedraagt -3 graden in de Ardennen en ligt rond het vriespunt elders.

Dinsdag is het zwaarbewolkt met langdurig regen die wellicht voorafgegaan wordt door smeltende sneeuw of sneeuw. De wind waait matig, aan zee vrij krachtig uit oostelijke richtingen. In de loop van de dag stijgt de temperatuur naar 3 graden in het noorden van de provincie Antwerpen en tot ongeveer 8 graden in het uiterste zuiden van het land.

Woensdag is er veel bewolking en zijn er perioden met regen, bij een middagtemperatuur van zowat 3 graden nabij de Nederlandse grens en 8 graden in het grensgebied met Frankrijk. In de tweede helft van de week vallen er af toe een aantal sneeuwbuien en wordt het kouder, met in de nacht of 's ochtends lichte vorst. Op nieuwjaarsdag komt het kwik nog maar net boven het vriespunt uit. (DES)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud