Weersverwachting voor donderdag 14 januari

Het is woensdag betrokken en er zijn perioden met sneeuw. Later woensdagmiddag zal de sneeuw stilaan overgaan in motregen. Er waait een matige, aan zee nu en dan vrij krachtige wind uit zuidoost tot zuid. De temperatuur stijgt langzaam en bereikt aan het eind van de namiddag waarden van +3 graden aan zee tot rond het vriespunt in de Ardennen.

Woensdagavond en in de nacht van woensdag op donderdag is het zwaarbewolkt met soms nog wat motregen en vorming van mist. Minima variëren tussen -1 tot + 2 graden.

Donderdag is het somber met in de ochtend nevel/mist of laaghangende bewolking en hier en daar wat motregen. In de namiddag is het vrijwel overal droog. Er staat een zwakke zuidelijke wind. Maxima situeren zich tussen 1 graad in Hoog-België en ongeveer 4 graden elders.

In de nacht van donderdag op vrijdag daalt de temperatuur tot net onder het vriespunt. Vrijdag is het rustig en droog met nevel en mist en zaterdag is het eerst droog met mogelijk enkele opklaringen en een aanspannende zuidoostenwind. Later neemt de bewolking toe en vooral in de avond/nacht valt er wat regen en in de Ardennen wat lichte sneeuw. De middagtemperatuur schommelt rond 4 graden. 's Nachts schommelt het kwik rond het vriespunt.

Zondag is het tijdelijk regenachtig. Na het weekend wordt het rustig en droog met in de nacht lichte vorst en overdag een temperatuur van enkele graden boven het vriespunt. (MDP)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud