Weersverwachting voor maandag 1 februari

Zondagochtend blijft het op de meeste plaatsen droog met geregeld opklaringen. In de namiddag is het wisselend bewolkt en plaatselijk kan een winterse bui voorkomen. De wind waait uit west tot zuidwest en is matig boven land, in de kustgebieden van tijd tot tijd vrij krachtig. De maxima schommelen rond -1 graad op de Hoge Venen en rond 3 graden boven nul in de rest van het land.

Zondagavond en -nacht is het zwaarbewolkt en er kan wat sneeuw vallen, eerst over het zuiden van het land, later ook elders. De minima liggen rond het vriespunt vlak aan zee, rond -2 graden in het midden van het land en gaan tot -6 in de Oostkantons.

Maandag is het wisselend bewolkt met enkele winterse buien, in de Ardennen met enkele sneeuwbuien. Er waait een matige, aan zee een vrij krachtige westenwind. De maxima bedragen -3 graden op de Hoge Venen tot +4 graden in het westen van het land. In de nacht van maandag op dinsdag neemt de bewolking toe vanuit het westen, later gevolgd door regen, mogelijk voorafgegaan door sneeuw.

Dinsdag is het betrokken en er zijn flinke perioden met regen, in de Ardennen wordt sneeuw verwacht. Er staat een gure westenwind. De maxima duiken iets onder nul in de Ardennen en bedragen ongeveer +4 graden elders. Daarna is het licht wisselvallig bij een middagtemperatuur rond 5 graden (rond het vriespunt op de Ardense hoogten). (SVR)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud