Weersverwachting voor maandag 28 december

Het is zondag overwegend zwaarbewolkt met enkele regenbuien in Laag- en Midden België en een paar sneeuwbuien in Hoog België. Er waait een matige tot vrij krachtige, aan zee een krachtige wind uit zuid tot zuidwest. De maxima bedragen 1 graad op de Hoge Venen en ongeveer 6 graden elders. Zondagavond en -nacht neemt de wind af tot zwak. Verder komen er nog enkele regenbuien voor in Laag- en Midden België en een paar sneeuwbuien in Hoog België.

In het tweede deel van de nacht nadert een zwakke wig van hogedruk waardoor het geleidelijk overal droog wordt. De minima schommelen rond -1 in de Ardennen en rond +3 graden elders in België.

Maandag blijft het op de meeste plaatsen droog met veel wolken maar wellicht ook enkele opklaringen. De wind waait zwak, aan zee matig eerst uit het westen, later op de dag stilaan krimpend naar zuid tot zuidoost. De maxima schommelen rond het vriespunt op de Hoge Venen en rond ongeveer 5 graden elders. In de nacht van maandag op dinsdag blijft het droog bij meestal lichte vorst.

Dinsdag neemt de bewolking toe vanuit het zuiden gevolgd door regen, in het noorden van het land mogelijk voorafgegaan door winterse neerslag. Woensdag en donderdag is er veel bewolking en er zijn perioden met regen. De middagtemperatuur schommelt rond 4 graden. (NAJ)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud