Weersverwachting voor vrijdag 26 oktober

Donderdagavond en -nacht blijft het rustig en droog. Naast wolkenvelden verschijnen er ook opklaringen en op enkele plaatsen kunnen er mistbanken ontstaan. De minima bedragen 2 graden in de Ardennen, 4 graden in het binnenland en 7 graden aan zee.

Na het optrekken van de lokaal gevormde mistbanken blijft het vrijdag droog en bewolkt, al zijn vooral in de namiddag ook opklaringen mogelijk. De wind waait zwak uit richtingen tussen oost en noordoost. De maxima bedragen 9 graden in Hoog België en 12 graden in Laag- en Midden België.

Zaterdag staat het weer nog onder hogedrukinvloed waardoor het rustig en droog blijft met wolken afgewisseld door zon. Vanaf zondag komt een lagedrukgebied vanaf de oceaan dichterbij. Hierdoor nemen wind en bewolking toe en in de avond of nacht gaat het regenen vanuit het westen.

Tijdens de eerste helft van volgende week is het wisselvallig en winderig en soms vallen er buien. De middagtemperatuur schommelt rond 13 graden. Dinsdag, wanneer de wind van zuidwest naar noordwest ruimt, wordt het iets koeler. (KWO)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud