Weersverwachting voor woensdag 13 januari

Dinsdag is er veel bewolking en plaatselijk valt er wat lichte sneeuw. In de loop van de namiddag verschijnen er sporadisch enkele opklaringen. Er waait een matige wind uit oostelijke richtingen. De maxima bedragen 1 graad aan zee tot -3 graden in de Ardennen.

Dinsdagavond en -nacht is het eerst droog met enkele opklaringen. Later neemt de bewolking toe en tegen het eind van de nacht valt er lichte sneeuw nabij de Franse grens. De minima bedragen -2 tot -5 graden.

Woensdag is het zwaarbewolkt met lichte sneeuw vanuit het zuiden die later overgaat in lichte regen. Als gevolg van ijzelvorming kan het tijdelijk glad worden. Er waait een matige oostenwind die later op de dag naar het zuiden draait en dan ook in sterkte afneemt. Tijdens de ochtenduren vriest het in het hele land. In de loop van de dag stijgt de temperatuur geleidelijk tot rond het vriespunt in de Ardennen en naar zowat 3 graden elders.

Donderdag is er veel bewolking met plaatselijk nog wat lichte neerslag en kans op mist. Vrijdag is het droog en nevelig met kans op mist. Tijdens het weekend komt er geleidelijk wat meer wind. Zaterdag blijft het droog met enkele opklaringen. Zondag worden de neerslagkansen groter. 's Nachts treedt lichte vorst op. Overdag wordt het 1 tot +4 graden. (DWM)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud