Weersverwachting voor zaterdag 30 januari

Vrijdag is het zwaarbewolkt en er zijn perioden met regen in Laag- en Midden Belgie en sneeuw in Hoog Belgie. In de namiddag verschijnen er vanaf het noorden enkele opklaringen, afgewisseld door een paar winterse buien. Er waait een matige, aan de kust een vrij krachtige zuidwestenwind. De maxima liggen rond het vriespunt in de Ardennen en tot +4 graden in het westen van het land.

Vrijdagavond en -nacht is het wisselend bewolkt met enkele sneeuwbuien. De minima bedragen rond het vriespunt in het uiterste westen van het land en tussen -1 en -4 graden elders. Door sneeuw of door bevriezing van natte weggedeelten kan op uitgebreide schaal gladheid optreden.

Zaterdag schijnt de zon af en toe, maar er komen ook enkele lokale sneeuwbuien voor. De noordwestenwind waait zwak tot matig boven land en vrij krachtig in de kustgebieden. De maxima variëren van -3 graden in de Ardennen tot +3 graden in het westelijke deel van het land.

Van zondag tot en met woensdag blijft het koud winterweer met in de nacht en ochtend lichte vorst. Overdag blijft het in Hoog België permanent vriezen. Elders komt de temperatuur 's middags enkele graden boven nul uit. Voorts is het wisselend bewolkt met enkele sneeuwbuien.

(LEE)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud