Advertentie
Advertentie

Wegen en Verkeer raadt aan verplaatsingen uit te stellen na nachtelijke sneeuwval

De wegen in Vlaanderen kunnen er glad bij liggen na de soms hevige sneeuwval van de voorbije uren. Ook zondagochtend kan het nog sneeuwen. Wie niet per se de weg op moet, kan zijn verplaatsing beter uitstellen tot later op de dag. Dat raden het Agentschap Wegen en Verkeer, het Vlaams Verkeerscentrum en de federale wegpolitie zondagochtend aan.

"Gezien de huidige situatie op de weg vragen het Agentschap Wegen en Verkeer, het Vlaams Verkeerscentrum en de federale wegpolitie aan weggebruikers om niet noodzakelijke verplaatsingen uit te stellen tot later op de dag", zo luidt het in een persbericht. Het kan immers glad zijn op de weg: door de negatieve temperaturen van het wegdek bleef de sneeuw liggen.

Ook zondagochtend blijft het opletten voor gladheid door negatieve temperaturen in combinatie met sneeuw of regen, waarschuwen de instanties nog.

De strooidiensten van het Agentschap Wegen en Verkeer hebben sinds zaterdagavond 1.477 ton zout gestrooid op de Vlaamse gewest- en snelwegen. Zaterdagavond werd er preventief gestrooid en na de sneeuwval reden de strooidiensten opnieuw uit om te ruimen en te strooien. Indien nodig zal er zondag opnieuw uitgereden worden.

Sinds het begin van deze winter werd er 78.407 ton zout gestrooid op Vlaamse gewest- en autosnelwegen. (FUL)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud