Advertentie

Wegpolitie Antwerpen dient stakingsaanzegging in

De wegpolitie van de provincie Antwerpen heeft een stakingsaanzegging ingediend bij minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet. De aanzegging vangt aan op 9 juli en eindigt op 9 september. Ze gaat uit van het gemeenschappelijk vakbondsfront, dat op die manier wil protesteren tegen het aanslepende personeelstekort.

Een groot aantal personeelsleden is volgens de vakbonden niet optimaal beschikbaar door de hoge leeftijd. Daar komt dan ook nog eens de nakende pensioengolf bij, waardoor de werking van de wegpolitie ernstig in het gedrang komt. Het aantal interventieploegen werd al tot een minimum beperkt, waardoor de aanrijdtijden en vaststellingen langer duren.

"Door het tekort aan personeel wordt er binnenkort enkel nog interventie gereden in bepaalde verkeersposten. Er zal geen tijd meer zijn voor toezicht op het verkeer omdat de interventieploegen overbevraagd worden met opdrachten zoals administratie, schietoefeningen, controle op dronkenschap en acties. De gevolgen laten zich raden: een stijging van het aantal verkeersdoden, een toename van het gevoel van straffeloosheid, meer verkeersagressie en meer ongevallen met vluchtmisdrijf", aldus de vakbonden.

Behalve over het personeelstekort klagen de vakbonden ook over een gebrek aan veiligheid, omdat niet alle ploegen over een signalisatievoertuig beschikken bij het vaststellen van ongevallen. Voorts is er nog de gebrekkige werking van het ISLP-informaticasysteem en de onderbemanning van het verwerkingscentrum in Antwerpen. (KAV)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud