Wel flitsen maar geen pv

De overheid plaatst digitale camera's op snelwegen, maar er is geen personeel om de overtredingen te verwerken. De federale politie zet daarom vier leden van de Antwerpse en Limburgse multanova-teams in. Daardoor kunnen er geen controles met anonieme wagens en mobiele camera's gebeuren. Dat berichten Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg maandag.

De ministers Hilde Crevits (CD&V) en Kathleen Van Brempt (sp.a) pakten in mei uit met een plan om de verkeersveiligheid te verhogen door het aantal snelheidscontroles op te drijven, onder meer door digitale camera's op de snelwegen die via een glasvezelkabel overtredingen rechtstreeks doorsturen.

De beloofde 50 mensen voor de registratie van de gegevens in de administratieve centra - 25 in Antwerpen en 25 in Oost-Vlaanderen - komen er niet. De federale politie gaat in een beurtrol vier leden van de multanova-teams van Antwerpen en Limburg inzetten voor de verwerking van de gegevens. Minister Van Brempt reageert furieus. Zij wil op korte termijn burgerpersoneel ter beschikking stellen om de centra te bemannen. (SER)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud