Welles-nietes over ontslag Fatima Bali

Fatima Bali, schepen in het Antwerpse district Borgerhout, weigert plaats te maken voor een opvolgster, ook al was dat in 2006 zo afgesproken. "Ik heb geen ontslagbrief getekend", zegt ze. "Jawel, in 2006", antwoordt Groen!-voorzitter Wouter Van Besien. Dat schrijven De Standaard en Het Nieuwsblad dinsdag, nadat vorige week Gazet van Antwerpen al over de discussie had bericht.

De ruzie begon eind vorige week toen districtssecretaris Stefan Nieuwinckel meedeelde dat Bali haar ontslagbrief ingediend had. "Ik heb geen ontslagbrief ingediend", brieste Bali. Er bestond wel een politieke overeenkomst dat ze haar plaats halfweg de regeerperiode zou afstaan, geeft Bali toe. "Maar ik heb ruim op tijd laten weten dat ik aan wou blijven. Ik heb dingen op de sporen gezet die ik wil afmaken." In een mail aan Nieuwinckel schreef Bali vorige week "(nog) niet te weten wie hier meent in mijn naam welke documenten dan ook te kunnen versturen. Ik overweeg uiteraard indien nodig een klacht wegens schriftvervalsing."

"Er is wél een geldige ontslagbrief", reageert Wouter Van Besien. "In 2006 hebben we beslist om het schepenambt in Borgerhout te delen in twee keer drie jaar. Iedereen ging daarmee akkoord, ook Fatima." Toen is al een ontslagbrief voor Fatima Bali opgesteld, die ze ondertekende. Die is nu bovengehaald. Bali betwist de rechtsgeldigheid daarvan. Van Besien niet.

Van Besien benadrukt wel dat de schepenwissel geen slechte evaluatie inhoudt van het werk van Bali. "Ze is een goede schepen geweest", zegt hij. (GEJ)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud