Advertentie

Welzijnszorg voert actie op Brusselse Muntplein

Welzijnszorg en Vivre Ensemble hebben maandag actie gevoerd op het Brusselse Muntplein om mensen bewust te maken rond het thema "Armoede schaadt de gezondheid". Beide organisaties strijden tegen armoede en bieden financiële steun aan lokale projecten, maar leggen zich ook toe op sensibilisering van de bevolking en politici.

De verenigingen deelden aan voorbijgangers wenskaarten uit waarop hun standpunten duidelijk worden gemaakt.

Volgens Welzijnszorg gaapt er in ons land een gezondheidskloof tussen arm en rijk. "Mensen met een lager opleidingsniveau leven 15 jaar minder in goede omstandigheden. De ongelijkheid in de gezondheid begint in de moederschoot", aldus Bert D'Hondt van Welzijnszorg. "Ongeveer 20 procent van de mensen met een laag inkomen stelt noodzakelijke zorgen uit om financiële redenen."

Welzijnszorg trekt daarom aan de alarmbel en stelt een aantal concrete dringende eisen aan het beleid. Ze eisen onder meer een sterke, solidaire ziekteverzekering en een verzekering die langdurig zieken en chronische patiënten volledig dekt.

De bevolking wordt uitgenodigd te storten op het rekeningnummer 000-0000003-03 om lokale initiatieven te steunen. Welzijnszorg sponsort jaarlijks meer dan 150 projecten die zich inzetten voor armoedebestrijding en die sociale uitsluiting tegengaan. (SIJ)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud