Wemmel: 3 opgepakte verdachten vermoedelijk betrokken bij feiten

De drie mannen die nu in Frankrijk en het Groothertogdom Luxemburg in de cel zitten, zijn naar alle waarschijnlijkheid allemaal betrokken geweest bij de drievoudige roofmoord in Wemmel. Dat is althans de mening van de speurders van de Federale Gerechtelijke Politie (FGP) van Asse en het Brusselse parket. Over het motief of de aanleiding voor de feiten bestaat nog geen duidelijkheid, zegt parketwoordvoerder Jean-Marc Meilleur.

"We hebben voldoende elementen om aan te nemen dat zowel de twee mannen die woensdag in de omgeving van Parijs zijn opgepakt als de man die eerder in Luxembrug werd aangehouden, betrokken waren bij de roofmoord zelf", zegt de parketwoordvoerder.

Wat die elementen zijn, wenst het parket voorlopig niet vrij te geven maar het zou, althans voorlopig, niet gaan om DNA-analyses of andere materiële sporen. Over het motief voor de moorden bestaat nog geen duidelijkheid. "We menen te weten dat de daders zich hebben aangeboden als mogelijke kopers van de wagen die Nicolas De Vleeschouwer had te koop gesteld", gaat de parketwoordvoerder voort, "maar of ze daarheen zijn gegaan met de bedoeling die mensen te doden, dan wel dat het ter plekke uit de hand is gelopen, dat weten we nog niet."

De man die in Luxemburg in de cel zit, Frederique M., ontkent elke betrokkenheid en de twee mannen die in Frankrijk opgepakt zijn, Christian L. (28) en Milton R. (30), weigeren voorlopig enige verklaring af te leggen. (MDP)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud