Wemmel: Brusselse raadkamer verlengt aanhouding twee verdachten

De Brusselse raadkamer heeft maandag de aanhouding verlengd van Milton Roberto en Christian Luma-Akutu, de twee verdachten van de drievoudige roofmoord in Wemmel die vorige week door Frankrijk zijn uitgeleverd. De advocaten van beide verdachten wensten geen verklaringen af te leggen aan de pers. De aanhouding van de derde verdachte, Frédéric M'Lembakani, werd vorige week woensdag al door de raadkamer bevestigd maar zijn advocaten zijn tegen die beslissing in beroep gegaan.

De twee verdachten werden op 25 november opgepakt in de buurt van Parijs, waar ze bij een oom van Milton Roberto verbleven. De twee vluchtten daarheen na de drievoudige roofmoord op advocaat Michel De Vleeschouwer, zijn echtgenote Françoise Grumbers en hun zoon Nicolas. De verloofde van Nicolas, Ebrue, raakte bij de feiten zwaargewond.

Vorige week woensdag 8 december leverden de Franse autoriteiten de verdachten uit aan België en werden ze door onderzoeksrechter Berta Bernardo-Mendes aangehouden. Die aanhouding is nu bevestigd. Intussen raakte bekend dat minstens één van de twee, Milton Roberto, zijn rol bij de feiten zou toegegeven hebben. Naar eigen zeggen was de man voor de woning van het gezin De Vleeschouwer op wacht blijven staan terwijl de andere twee, Luma-Akutu en M'Lembakani, binnen waren.

Milton Roberto was maandag niet op de zitting van de raadkamer aanwezig omdat de cipiers van de gevangenis van Sint-Gillis, waar de man sinds zijn bekentenissen is opgesloten, aan het staken zijn. (LEE)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud