Werken E40 Kraainem: maatregelen voor vlotter verkeer tijdens werken

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) voert vanaf vrijdag aan de werken op de E40 in Kraainem enkele wijzigingen door in de verkeerssituatie. Op de Brusselse binnenring verlengt het AWV de uitvoegstrook naar de E40 richting Brussel. Op de E40 kan het verkeer dat vanuit Leuven komt voortaan invoegen op de rechterrijstrook.

De wijzigingen in de verkeerssituatie worden uitgevoerd om de doorstroming van het verkeer op de E40 en op de Brusselse ring vlotter te doen verlopen, zegt AWV donderdag in een persmededeling. De uitvoegstrook van de binnenring, voor het verkeer vanuit Groot-Bijgaarden en Zaventem, naar de E40 richting Brussel wordt verlengd opdat het verkeer daar vlotter kan uitvoegen.

Het Vlaams Verkeerscentrum stelde de voorbije dagen vast dat de rijstrook voor het verkeer komende van de ring niet altijd maximaal benut werd. Om de capaciteit beter te benutten, zal het verkeer vanuit Leuven nu rechts kunnen invoegen op de rechterrijstrook, die momenteel nog voorbehouden is voor het verkeer afkomstig van de ring. Tussen de twee rijstroken richting Brussel wordt links naast de aslijn een onderbroken lijn aangebracht.

Het AWV roept de automobilisten op altijd efficiënt te ritsen. "Bij druk verkeer is ritsen immers de meest efficiënte en veiligste methode om invoegend verkeer van rijstrook te laten wisselen", luidt het.

Normaal gezien gaan de wijzigingen in voege vanaf vrijdag 13 juli. Omdat markeringen enkel bij droog weer kunnen aangebracht worden, is het echter mogelijk dat het pas zaterdag of zondag gebeurt. (TVP)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud