Werkloosheid maakt einde aan groei NMBS

De NMBS staat stil. Voor het eerst in meer dan een decennium is een einde gekomen aan de groei van het aantal binnenlandse treinreizigers. Een jaar geleden stortte de spoorcargo in elkaar, zes maanden later zat het internationale reizigersverkeer in een neerwaartse spiraal en nu is een einde gekomen aan de opmars van het nationale reizigersverkeer. Dat meldt De Tijd woensdag.

"Het voorbije kwartaal noteerden we inderdaad een status-quo", zegt Marc Descheemaecker, ceo van de vervoermaatschappij NMBS. Daardoor komt de doelstelling van het beheerscontract tussen overheid en spoorwegmaatschappij mogelijk in het gedrang, namelijk een groei met 25 procent van 2006 tot 2012.

"Na de zomer merkten we een vertraging van de abonnementenverkoop", zegt de ceo. Volgens hem is dat een gevolg van de toenemende werkloosheid die nu ook steeds meer bedienden treft.

Sinds 2003 kende het binnenlandse verkeer een jaarlijkse groei van 4 à 6 procent. Het eerste halfjaar van 2009 was dat 2,6 procent. Over het volledige jaar zou dat 1,5 à 2 procent zijn. (MPE)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud