Werkzaamheidsgraad niet-Europese inwoners in België laagste in hele Europese Unie

De werkzaamheidsgraad van niet-Europese buitenlanders is in België de laagste in de hele Europese Unie. Dat blijkt uit statistieken die het Europees statistisch bureau Eurostat vandaag heeft verspreid.

Volgens de statistieken had 36,2 procent van de niet-Europese buitenlanders tussen 15 en 64 jaar in België vorig jaar een job. Dat is het laagste percentage in de hele Europese Unie. In buurlanden als Duitsland, Nederland en Frankrijk bedroeg de werkzaamheidsgraad van deze bevolkingsgroep respectievelijk 55,6 procent, 51,9 en 46,2 procent. Het Europese gemiddelde kwam uit op 53,7 procent.

De werkloosheidsgraad van de niet-Europese buitenlanders in België bedroeg vorig jaar 30,7 procent, tegen een Europees gemiddelde van 21,3 procent. Daarbij dient vermeld dat slechts 18 van de 27 lidstaten betrouwbare gegevens aanleverden voor deze categorie. De hoogste werkloosheidsgraad onder niet-Europese buitenlanders viel te noteren in Spanje (38,6 procent).

De werkzaamheidsgraad van onderdanen van andere lidstaten van de Europese Unie in ons land bedroeg vorig jaar 62,1 procent, net iets minder dan het aantal Belgen tussen 15 en 64 jaar met een job (63 procent). In de hele Europese Unie ligt de werkzaamheidsgraad van de eigen onderdanen (64,6 procent) dan weer net iets lager dan die van de inwoners uit andere lidstaten (67,7 procent).

In totaal waren er vorig jaar 15,2 miljoen buitenlandse inwoners aan het werk in de Europese Unie. Dat komt neer op zeven procent van de totale tewerkstelling. Van de buitenlandse werknemers kwamen er 6,6 miljoen uit andere EU-lidstaten en 8,6 miljoen uit derde landen. (Belga)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud