Westerlingen denken dat alles mag in Afrika

De mensen van Tsjaad zijn uiterst verontwaardigd over de poging om 103 kinderen te ontvoeren naar Frankrijk. Dat heeft de Tsjadische minister van Toerisme in een interview gezegd. Woensdag zijn ook honderden vrouwen op straat gekomen uit protest tegen de zaak.

"Mijn volk is verontwaardigd", aldus minister Ibrahim Ahmed Koulamallah in de Spaanse krant El Pais. "De westerlingen waren de mensen die ons de mensenrechten hebben leren kennen, en nu komen ze zelf die rechten schenden". Hij is er niet over te spreken dat de "mensen denken dat in Afrika alles toegelaten is."

De minister wijt de hele zaak aan de armoede in Afrika. "Iedereen denkt dat Afrika arm is, en iedereen profiteert ervan onder het mom van humanitaire hulp."

Woensdag zijn enkele honderden Tsjadische vrouwen op straat gekomen in Abéché uit protest tegen de poging tot ontvoering. Ze protesteerden ook tegen Frankrijk, dat volgens hen verantwoordelijk is voor de zaak. De gouverneur van Abéché nam daarop het woord en stelde dat de Franse regering op geen enkele manier betrokken is bij de poging tot ontvoering, en dat alleen de Franse organisatie Arche de Zoé verantwoordelijk kan worden gesteld. (HOA)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud