Wilders praat met Dewinter en Annemans over Europese samenwerking rechtse partijen

Vlaams Belang en de PVV van de Nederlandse rechtse politicus Geert Wilders werken, in de aanloop naar de Europese verkiezingen van volgend jaar, aan een Europees samenwerkingsverband. Dat zegt Vlaams Belang-kopstuk Filip Dewinter vandaag na de eerste "officiële" ontmoeting tussen de Vlaams Belang-top en Wilders. Naast het Vlaams Belang en de PVV van Wilders gaat het onder meer om het Franse Front National, de Italiaanse Lega Nord, de Oostenrijkse FPÖ, de Zweedse Demokraten en de Deense Volkspartij. Het samenwerkingsverband profileert zich als "euro-kritisch, islam-kritisch en immigratie-kritisch".

Dewinter had de ontmoeting deze week aangekondigd op de Nederlandse televisie. De gesprekken zouden onder meer handelen over internationale samenwerking, de campagne in het kader van de Europese verkiezingen en de eventuele oprichting van een Europese partij.

Dat gesprek heeft vandaag in Antwerpen plaatsgevonden. "Fantastische ontmoeting gehad met Filip Dewinter en Gerolf Annemans van VB. Kijk uit naar intensievere samenwerking!", zette Wilders na afloop op twitter.

Wilders heeft steeds de boot afgehouden voor contacten met Europese extreemrechtse en nationalistische partijen. Zo zette hij zich steeds af tegen het Vlaams Belang en partijen als het Franse Front National (FN). Maar de Nederlandse PVV-voorman heeft die koers laten varen. Vorige week had Wilders een ontmoeting met de Zweedse Democraten en enkele weken geleden zag hij FN-voorzitster Marine Le Pen in Parijs. (Belga)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud