Willy Vandersteen wordt 100 jaar

Op 15 februari 2013 zal het precies 100 jaar geleden zijn dat Willy Vandersteen, de geestelijke vader van Suske en Wiske, werd geboren. Daarom zet Standaard Uitgeverij in 2013 de bekendste striphelden van de meester voor het voetlicht: Suske en Wiske.

Zowel in Vlaanderen als Nederland kent iedereen Suske en Wiske. "Het zijn gewone maar tegelijk bijzondere helden. Ze zijn voor iedereen herkenbaar, vriendelijk en zeer trouw aan elkaar. Elk avontuur dat ze beleven is telkens opnieuw een sterke verhaallijn die bol staat van exotisme, fantasie, spanning, avontuur en humor. Elk album garandeert keer op keer mysterie en onverwachte wendingen", schrijft de uitgeverij in een aankondiging rond de viering van Willy Vandersteen.

In 2013 verschijnen er 4 nieuwe Suske en Wiske albums. Het eerste album "Het ijzeren duel", het 321ste album, verschijnt op 13 maart, gevolgd door "De vliegende rivier" op 19 juni.

Als eerbetoon aan Willy Vandersteen richt Standaard Uitgeverij het label "Suske en Wiske helpen kinderen" op, dat met tal van activiteiten het welzijn van kinderen als doel heeft. Standaard Uitgeverij is in 2013 officieel actievoerder van "Kom op tegen Kanker" in Vlaanderen en het "KWF Kankerbestrijding" in Nederland.

Willy Vandersteen overleed op 28 augustus 1990 op 77-jarige leeftijd. Het was zijn uitdrukkelijke wens dat Suske en Wiske blijven doorgaan.

De reeks bestaat 68 jaar, maar Suske en Wiske zijn en blijven altijd kinderen. Wie na 68 jaar nog bestaat en elk jaar vier tot vijf spannende avonturen beleeft, is onsterfelijk, besluit de uitgeverij. (BELGA)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud