Wind blaast twee bomen op tramsporen

Maandagnamiddag zijn door de hevige wind twee bomen omgevallen op tramsporen van de MIVB in Anderlecht en Neder-Over-Heembeek. Dat meldt een woordvoerder van de vervoersmaatschappij. Het tramverkeer was onderbroken, maar verloopt ondertussen weer normaal. Het Terkamerenbos bleef afgesloten voor het verkeer.

De eerste boom viel omstreeks 14.25 uur op een bovenkabel van tram 7 ter hoogte van de halte Braambosjes in Neder-Over-Heembeek. Het tramverkeer was onderbroken tot 16.25 uur en er werden pendelbussen ingezet tussen de haltes De Wand en Van Praet.

De tweede boom viel rond 14.30 uur op een bovenlijn van tram 81 in de Jacobsstraat in Anderlecht. De brandweer is de boom ter plaatse komen omzagen en heeft wegens veiligheidsredenen de elektriciteit afgesloten. De trams werden omgeleid en er werden pendelbussen ingezet. Rond 17.00 uur verliep het verkeer weer normaal.

De brandweer moest meer dan 60 keer uitrukken naar verschillende gemeenten van de hoofdstad, aldus Pierre Meys, de woordvoerder van de brandweer van Brussel. Het ging vooral om afgewaaide takken, omgevallen stellingen en dakpannen en bakstenen die naar beneden waren gekomen. Er vielen geen gewonden. (JDH)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud