Winter nog niet uit het land

Vanmiddag is het wisselend bewolkt met soms winterse buien. Op de Hoge Venen valt de neerslag geheel onder de vorm van sneeuw. Er staat een matige, aan zee tijdelijk nog een vrij krachtige noordwestenwind. De maxima bedragen 0 graden in de Ardennen en ongeveer 5 graden elders.

Vanavond en komende nacht komen verspreid nog enkele winterse buien voor. In de Ardennen zijn dat sneeuwbuien. De minima zijn min 3 tot plus 1 graad. Door sneeuw of door bevriezing van natte weggedeelten kan plaatselijk gladheid optreden.

Vrijdag komen eerst nog enkele winterse buien voor. Later wordt het droog vanuit het noorden met meer opklaringen. Het kwik stijgt tot 1 graad in de Ardennen, tot zowat 3 graden in het binnenland en tot 5 graden aan zee. Er waait een matige wind uit noordelijke richtingen. De nacht van vrijdag op zaterdag wordt een koude vriesnacht met minima van min 1 tot min 7 graden.

Van zaterdag tot en met woensdag wordt vrij koud winterweer verwacht met in de nacht/ochtend algemene vorst. Overdag komt de temperatuur een paar graden boven het vriespunt uit, behalve in de Ardennen.

Zaterdag is het wisselend bewolkt maar meestal droog. Zondag neemt de bewolking toe, later gevolgd door sneeuw die in Laag- en Midden-België waarschijnlijk overgaat in regen. Begin volgende week blijft het wisselvallig. Halverwege de week nemen de neerslagkansen af. (ANA)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud